Cabinet personal

08.12.2014

Operaţiile estetice sau tinerețe fără bătrînețe

Operaţiile estetice sau tinerețe fără bătrînețe

Orice femeie vrea sau tinde să fie cât mai aproape de perfecţiune. Unele dintre reprezentantele sexului frumos sunt înzestrate de la natură cu forme şi trăsături deosebit de frumoase, care pot fi întreţinute cu puţin efort şi cu o alimentaţie sănătoasă, altele însă, în căutarea idealului, recurg în secret sau deschis la chirurgia estetică, care oferă posibilitatea de a interveni la oricare dintre părţile corpului ce intimidează sau chiar creează complexe.

plastic surgery 241x300

În prezent, fiind influenţaţi de noile tipare ale frumuseţii, apar din ce în ce mai mulţi susţinători ai operaţiilor estetice, însă eu, ca specialist în domeniu, consider că o astfel de intervenţie trebuie efectuată numai dacă este, într-adevăr, necesară şi dacă va reuşi să „salveze” persoana respectivă de complexe.

În SUA, în fiecare an se fac peste 2 milioane de operaţii plastice şi estetice. În ultimii ani s-a mărit numărul clinicilor în care se practică operaţii plastice reconstructive şi estetice, iar numărul operaţiilor e în continuă creştere. În calitatea mea de chirurg, optez pentru operaţiile estetice, dar numai în condiţiile unei sănătăţi bune şi în lipsa altor contraindicaţii, care se pot depista în urma consultaţiei.

Într-o clinică bună de chirurgie estetică, pacientele află multe detalii despre posibilităţile de modelare a corpului, despre operaţiile de întinerire sau de înlăturare a anumitor defecte. Se conving că operaţiile decurg fără dureri, iar dacă au suportat deja o operaţie reuşită, sunt tentate să mai schimbe ceva. În multe cazuri, solicitările sunt argumentate şi atunci o serie de operaţii estetice pot face adevărate minuni atât cu exteriorul pacientei, cât şi cu starea ei psihologică. Operaţiile estetice oferă femeilor posibilitatea de a se debarasa de complexe, de a deveni mult mai libere şi mai sigure în puterile proprii, subminate până la operaţie.

 

Desigur, sunt şi adresări neargumentate, şi aşteptări absolut nerealiste de la operaţie. În asemenea cazuri, sunt nevoit să explic pe cât de raţională e o operaţie sau alta, adeseori chiar aduc suficiente argumente pentru renunţarea la o astfel de intervenţie.

 

Terapii ciudate de infrumusetare pozaDupă ce suportă o operaţie estetică şi află despre posibilităţile chirurgiei estetice în detalii, unele paciente solicită şi a doua sau a treia operaţie. În majoritatea cazurilor, solicitările sunt argumentate, iar aşteptările realiste. Dar se întâlnesc pacienţi care suferă de aşa-numita dismorfofobie – o stare de suferinţă, care se manifestă prin ideea obsesivă că ar avea un defect fizic inestetic. Anume acest contingent îi vizitează, pe rând, pe toţi chirurgii accesibili.

Chirurgul poate comite o greşeală, dacă satisface mofturile nefondate ale acestor pacienţi, deoarece ei nu vor rămâne niciodată mulţumiţi de rezultat, oricât de bun ar fi acesta din punct de vedere al posibilităţilor medicale. Iată de ce chirurgul estetician e obligat să fie şi un foarte bun psiholog. De la pacientă, noi, specialiştii, aşteptăm o explicaţie cât mai exactă despre ceea ce ar dori să schimbe şi care este motivaţia, ca mai apoi să explicăm posibilităţile reale ale chirurgiei estetice, în ce măsură va face să arate mai bine şi, desigur, ce riscuri presupune o asemenea operaţie. În baza informaţiilor primite, pacientele trebuie să analizeze şi să conştientizeze foarte bine, dacă au sau nu nevoie de această intervenţie şi cum îi va schimba ea pe viitor viaţa şi starea emoţională.

 

Secolul în care trăim are aşteptări deosebit de mari de la noi şi ţin să menţionez că nu numai femeile se adresează pentru intervenţii, dar şi bărbaţii, însă femeile, desigur, apelează mai frecvent decât bărbaţii, care sunt mult mai pragmatici şi mai fricoşi. De aceea şi raportul este pe măsură – 1:20 – în favoarea femeilor. În total, în clinica noastră se efectuează anual aproximativ 800 de operaţii estetice, dintre care mai solicitate sunt operaţiile de modelare a formei sânilor, inclusiv de majorare, de modelare a formei sau de micşorare. În ultimul timp a crescut numărul reconstrucţiilor glandei mamare. Urmează apoi operaţiile de întinerire (blefaroplastia, liftingul facial), corecţia nasului (rinoplastia), operaţiile de corecţie a siluetei corpului (lipoaspiraţia, abdomenoplastia). În clinica noastră lipoaspiraţia se practică deja de peste 20 de ani, iar acum se efectuează şi prin tehnologii laser, folosite şi pentru înlăturarea venelor în boala varicoasă, iar în acest domeniu clinica noastră are cea mai mare experienţă din ţară.

 

Un compartiment aparte îl constituie operaţiile de modelare a corpului după pierderea masivă a masei corporale, deoarece sunt tot mai mulţi pacienţi cu obezitate morbidă, care suportă operaţii bariatrice (pentru a slăbi şi pentru a corecta metabolismul). Aceste operaţii sunt foarte complicate şi pot dura mai multe ore, dar, cu siguranţă, pacienţilor le readuc confortul, încrederea în sine şi reabilitarea socială.

 

Operaţiile estetice, în funcţie de caracterul lor, presupun şi o perioadă de reabilitare, dar care nu este atât de complicată. În primele zile de după operaţie se vor administra analgezice. Dacă pacienta e bine informată şi respectă toate recomandările specialistului chirurg plastician, ea va trece uşor peste această perioadă.

 

 

Atenţie!

Atunci când decideţi în favoarea unei intervenţii, înainte de a face operaţia estetică este foarte important să vă documentaţi pe marginea ei, inclusiv să apelaţi la un psiholog, care vă va ajuta să înţelegeţi motivele pentru care doriţi să schimbaţi ceva în exteriorul dumneavoastră.

Dar, indiferent de decizia luată, important este ca fiecare să se simtă fericit şi sigur de sine, inclusiv şi prin aspectul său.

 

RISCURI:

Ca și în cazul altor tipuri de intervenții, pentru ca totuși este vorba de o procedură invazivă, pacientul este supus unor anumite riscuri, poate fi vorba de atac cerebral subit sau poate suferi şoc anafilactic ca urmare a unor reacţii alergice. Însă toate acestea pot fi prevenite prin efectuarea unor analize şi investigaţii medicale, în ceea ce priveşte pacientul nostru, înainte de operaţie.

 

Recomandări:1352124981 93464900 FitNoMargin 190x190

Informați-vă foarte bine asupra subiectului, consultați sursele de informație accesibile și neapărat efectuați o consultație cu medicul chirurg.

Înainte de decizia finală, mergeți la un psiholog, pentru a determina sigur necesitatea acestei operații și care sunt cauzele care v-au determinat în favoarea acestei decizii.

Există o categorie de pacienţi, care au nevoie de consiliere psihologică și după operaţie, pentru a se obişnui cu schimbarea şi a accepta noua înfăţişare.

Discutați riscurile și posibilele complicații cu chirurgrul DVS și dacă raporul risc-beneficiu este în favoarea beneficiului, atunci continuați.

Înainte de operație este indicat să faceți un set de analize și investigații, pentru a vă asigura că sunteți într-o stare bună de sănătate. Riscurile sunt mai mici și recuperarea este mai rapidă.

Operaţiile realizate la nivelul feţei, precum corectarea nasului, ridicarea pleoapelor sau liftingul facial, sunt indicate primăvara şi toamna.

Implanturile mamare sunt de evitat pe timpul verii, deoarece este indicat să evităm expunerea la soare.

 

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
0
    0
    Coșul
    Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
      Calculate Shipping
      Apply Coupon