Cabinet personal

15.01.2015

Conferința de lansare a Uniunii Instituțiilor Medico-Sanitare Private din Republica Moldova

 

 Dezvoltarea reformelor în sănătate prin eficientizarea costurilor

 UIMSP a organizat primul eveniment cu participarea sectorului medical din RM

 2

Pe 20 ianuarie curent la Chișinău a avut loc un eveniment național, organizat de Uniunea Instituțiilor Medico-Sanitare Private din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Sănătății al RM. La întrunire au participat peste 100 de manageri ai instituțiilor medicale naționale și raionale din toate regiunile țării și reprezentanți ai sectorului medical privat. De asemenea, evenimentul a fost onorat cu prezența de către Andrei Usatîi, ministrul Sănătății al RM, Wicher Slagter, șeful interimar al Delegației UE în RM, domnul Horia Cristian, vicepreședintele Comisiei Parlamentare pentru Sănătate și Familie din Parlamentul României, Jarno Habicht, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în RM, Veronica Arpintin, Managerul Național pentru Moldova al Echipei de susținere a micului business, BERD ș.a.

Obiectivul reuniunii a fost de a discuta și a identifica soluții pentru asigurarea durabilității reformelor în sistemul de sănătate autohton, prin eficientizarea costurilor în medicină.

 

 

DSC 1037 minOlga Șchiopu, președinte, Uniunea Instituțiilor Medico-Sanitare Private din Republica Moldova: „Prin activitatea noastră, ne propunem să contribuim la sporirea nivelului de calitate a serviciilor medicale autohtone, asigurarea accesului la tehnologii și inovații în acest domeniu, dar și la dezvoltarea infrastructurii de servicii medicale. Prin inițierea transferului de experiență cu UE vom reuși împreună să implementăm indicatori de performanță în sectorul medical. Acest fapt va contribui inevitabil la racordarea sistemului de sănătate din RM la standardele de calitate europene.”

Invitatul special al intrunirii a fost  domnul Horia Cristian, medic chirurg, vicepreședintele Comisiei Parlamentare pentru Sănătate și Familie din Parlamentul României. Speakerul a susținut prezentarea cu genericul: „Pot serviciile medicale de calitate să coste mai puțin?”, împărtășind cu participanții experiența României și a Uniunii Europene la acest capitol.

Despre  UIMSP

Uniunea Instituţiilor Medico-Sanitare Private din Republica Moldova a fost înfiinţată în luna noiembrie 2014 de către mai multe instituții medicale private: Clinica „Sancos”, Clinica stomatologică „Fala Dental”, Spitalul Internațional Medpark, Centrul medical „Excellence”, Centrul Medicină de Laborator „Eurolab”, Centrul Medical „Extramed”, Centrul de Diagnostic German și Centrul Medical „Magnific”. Organizaţia şi-a propus să devină o platformă care facilitează comunicarea dintre autorităţi şi sectorul medical privat și public, pentru a contribui la accelerarea dezvoltării serviciilor medicale de calitate, competitive și accesibile pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova. 

Obiectivele UIMSP sunt: elaborarea și implementarea indicatorilor de performanță la nivel național, eliminarea monopolului din sectorul medical; elaborarea criteriilor transparente în domeniul sănătății pentru Parteneriatul Public Privat, organizarea instruirilor în domeniul managementului medical pentru specialiștii din sector, precum și evaluarea performanțelor medicale.

1  DSC 1022 min DSC 1050 min

DSC 1070 min     DSC 1079 min

DSC 1092 min DSC 1103 min DSC 1106 min

DSC 1129 min DSC 1140 min

 

 

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
0
    0
    Coșul
    Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
      Calculate Shipping
      Apply Coupon