Cabinet personal

Augmentarea mamară și mastopexie simultană

Unele femei se confruntă cu problema sânilor mici, altele – cu ptoza (sânii lăsați). Sunt, însă, multe cazuri în care pacientele se confruntă cu ambele probleme. Scăderea masei corporale poate duce la micșorare semnificativă a sânilor, apoi la ptoză. Acest tip de comportament al sânilor este valabil și după sarcină, sau la femeile care au avut sarcini multiple. O restabilire a sânilor presupune mărirea, apoi ridicarea lor cu ajutorul tehnicilor pe care le numim: augmentație și mastopexie. Înainte de operație, este vital să ținem cont de starea medicală generală a pacientei, și să examinăm sânii (mamografia, ultrasonografia) stabilind următoarele informații: forma și volumul lor, operațiile suportate în trecut, motivația și așteptările de la respectiva intervenție și înțelegerea opțiunilor chirurgicale. De asemenea, trebuie să luăm în considerare calitatea dermei, volumul sânilor, dimensiunile areolelor și particularitățile cutiei toracice. Ulterior, vom purcede la alegerea tipului și la stabilirea volumului implantelor mamare. O ultimă etapa înainate de intervenție, este marcajul preoperator.

Tehnica chirurgicală

Alegerea tehnicii de corecție a formei sânilor depinde de gradul de ptoză (de lăsare a sânilor). Augmentația mamară începe cu accesul subglandular sau periareolar. Mastopexia are urmatoarele variante: periareolară, verticală și în T-invers. În funcție de gradul ptozei mamare (I, II sau III), se alege tehnica chirurgicală de ridicare a sânilor. Pentru o ptoză nesemnificativă (gradul I) se va alege mastopexia periareolară cu un singur cicatriciu în jurul areolei, iar în unele cazuri poate fi suficientă doar mărirea sânilor prin implante cu profil înalt, fără a efectua mastopexia periareolară. Utilizarea unui implant prea voluminos nu-și va face efectul așteptat în ceea ce privește procesul de ridicare a sânilor. Prin urmare, cele mai frecvente operații de augmentare a sânilor cu mastopexie se finalizează cu cicatriciul vertical sau în ”T- invers„.

Este important să precizăm, că tratamentul chirurgical poate fi simultan, deci augmentarea concomitentă cu mastopexia, sau etapizat – două operații separate. Eu le recomand pacientelor mele, operația într-o singură etapă. Combinarea augmentării mamare și a mastopexiei permite obținerea unui rezultat maxim intr-o singură operație. Augmentarea mamară și mastopexia simultană este o procedură cu multiple opțiuni de realizare. Totuși, pacientele trebuie să știe că executarea corectă a procedurii este extrem de importantă, dacă vor să obțină o poziție finală corectă a implantului, a mamelonului și a cicatricei.

Urmele post-operatorii se omogenizează pe parcursul unui an de zile. Dacă e să ne referim la complicații, sunt foarte rare cazurile în care pot apărea: infecțiii, asimetrii, contractura capsulară, etc. În cazul în care acestea vor apărea, se vor impune intervenții de corecție.

În cele din urmă, pot spune cu fermitate că mărirea sânilor și mastopexia simultană pot aduce satisfacție pacientelor și rezultate excelente.

Medicii Departamentului

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
0
    0
    Coșul
    Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
      Calculate Shipping
      Apply Coupon