Cabinet personal

Înlăturarea xantelasmelor

Ce sunt xantelasmele?

Dacă aveți pete galbene de grăsime pe colțurile inferioare ale pleoapelor sau în jurul ochilor, este posibil să aveți o afecțiune cunoscută sub numele de Xantelasmă Palpebrală. O xantelasmă este un depozit moale, gălbui, de grăsime, care se formează sub piele. Nu este dăunător, dar în cazuri rare poate fi un indicator al posibilelor boli de inima. De aceea este o ideea bună că medicul dumneavoastră sau un dermatolog să le verifice.

Care sunt factorii de risc în apariția Xantelasmelor

Oricine poate dezvoltă xantelasmă, dar sunteți mai expus riscului dacă: ești femeie, ai între 30 și 50 de ani, ești fumătoare, greutate peste media normală, aveți tensiune arterială crescută, aveți diabet, nivelul lipidelor – grăsimile din sânge, inclusiv colesterolul sunt anormal de ridicate.

Cum este diagnosticată această afecțiune?

Medicul dumneavoastră va poate diagnostica xantelasmă vizual, examinând pielea din jurul ochilor. El va poate comandă o serie de analize pentru a vedea dacă nivelul lipidelor va provoacă simptomele. Pentru a va testa nivelul lipidelor, medicul dumneavoastră va face o extragere de sânge și apoi va trimite sângele la un laborator pentru testare.

Tratare xantelasme.

Depozitele de grăsime în sine sunt inofensive. Deci, din punct de vedere tehnic nu trebuie făcut nimic. Cu toate acestea, mulți oameni le vor găși că fiind o problema cosmetică și vor dori să scape de ele. Există multe tehnici care pot fi folosite pentru a ajută la îndepărtarea xantelasmei.

Acestea pot fi chiar de la intervenția chirugicală cu îndepărtarea secțiunilor pileii până la tehnicile cu laser care implică vaporizarea țesutului afectat. Cu cât leziunea este mai mică, cu atât există mai puține șanse de cicatrizare sau decolorare a pielii afectate.

Există de asemenea un risc de infecție din zona din care s-a făcut excizarea xantelasmei și din acest motiv trebuie să respectați toate regulile recomandate de medici.

Cum se face îndepărtarea xantelasmei.

Intervenția chirurgicală: există mai multe tehnici chirurgicale care variază de la simplă decupare a țesutului afectat până la utilizarea chirurgiei radio. Radiochirugia trebuie utilizată cu multă prudență, deoarece se crează căldură în țesutul înconjurător, care poate duce la un risc mai mare de cicatrizare și decolorare a pielii.

Uneori, pentru leziunile mici, se poate folosi un dispozitiv electrochirurgical simplu pentru a coagula leziunile. Orice procedură de eliminare a xantelasmei trebuie realizată de mâini experimentate pentru a obține cele mai bune rezultate.

Gestionarea colesterolului ajută la prevenirea xantelasmei.

Scăderea colesterolului va poate ajută, de asemenea la tratarea xantelasmei. Pentru unii oameni, modificările aduse dietelor și stilurilor de viață pot fi suficiente pentru gestionarea colesterolului. Pentru a reduce colesterolul trebuie urmați câțiva pași: evitați fumatul și limitați consumul de alcool, mențineți o greutate sănătoasă, faceți exerciții cel puțîn 30 de minute în majoritatea zilelor săptămânii, limitați consumul de grăsimi săturate, care se găsesc în mâncăruri precum untul.

Este posibil că medicul de familie să va prescrie anumite medicamente pentru reducerea colesterolului.

Xantelasma este de obicei inofensivă dar poate fi un semnal al unei probleme de baza cu nivelul lipidelor. Poate fi, de asemenea, un semn de avertizare timpurie a bolilor de inima. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă observați depozite de grăsime în jurul ochilor, astfel încât să va poată evalua pentru orice afecțiuni de baza.

Medicii Departamentului

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
0
    0
    Coșul
    Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
      Calculate Shipping
      Apply Coupon