абдоминопластика, abdominoplastie

Abdominoplastie

Abdominoplastie este folosită pentru reducerea abdomenului prin înlăturarea excesului de grăsime, piele şi întărirea tonusului muşchilor pereţilor abdominali. Astfel se crează un profil abdominal mai suplu şi ferm, ducând la creşterea calităţii propiei imagini şi a încrederii în sine.

Cei mai potriviţi candidaţi la abdominoplastie sunt bărbaţii şi femeile cu siluete relativ acceptabile, dar care sunt deranjaţi de depozitele de grăsime sau pliurile de piele situate pe abdomen, care nu au putut fi îndepărtate cu ajutorul dietei, exerciţiilor fizice, sau procedurilor cosmetice. Procedura de abdominoplastie este indicată îndeosebi femeilor cărora după naştere, în urmă întinderii muşchilor abdominali şi ai pielii, acestea nu au mai putut reveni la normal. Pierderea elasticităţii pielii la pacienţii în vârstă, care adesea este asociată cu o formă uşoară de obezitate, de asemenea poate fi îmbunătăţită. În cursul acestei intervenţiei se elimina excesul de piele şi grăsime şi se da un aspect mai suplu abdomenului. Cicatricea, deşi lungă, este situată jos, la limita cu coapsele şi poate fi uşor ascunsă sub lenjerie. După o perioada de aproximativ 3-6 luni, cicatricile se aplatizează şi se deschid la culoare.

Pacienţii, care intenţionează să slăbească trebuie să amâne intervenţia până la stabilizarea rezultatelor curei. Toate intervenţiile chirurgicale presupun un anumit grad de risc şi incertitudine. În timpul consultatiei iniţiale chirurgul va evalua starea de sănătate, va determina zonele cu depunere de grăsime din zona abdominală, şi va evalua cu grijă tonusul pielii tale, chirurgul trebuie să explice despre anestezia pe care o va folosi, tipul de abdominoplastie și aparatele, pe care le va folosi şi costul acestor proceduri.

E foarte important să precizaţi chirurgului dacă fumaţi, dacă sunteţi sub tratament, luaţi vitamine sau medicamente. Trebuie să reţineţi că această operaţie nu reprezintă şi nu înlocuieşte o metodă de slăbire pentru pacientul obez, de obicei pierderea în greutate în urmă operaţiei fiind de câteva kilograme. Dacă sunteţi realist în aşteptările şi pregătit pentru consecinţele unei cicatrici permanente şi o perioada de recuperare postoperatorie, abdominoplastie este răspunsul la problema DVS!

Galerie foto pînă şi după abdominoplastie

 

Servicii