липосакция

Liposuctia

Liposuctia denumită şi liposculptură reprezintă un tratament de îndepărtare a celulelor adipoase din anumite zone ale corpului diverse terapii: vibraţiile, ultrasunete, laser sau tumescentă. Este o metodă modernă de reducere ţintită a unor depozite de grăsime localizate în diferite regiuni ale corpului.

Trebuie precizat de la început că nu este o metodă de slăbire ci urmăreşte îndepărtarea depozitelor bine delimitate de grăsime de pe abdomen, flancuri, şolduri, coapse, gât etc. Având deci indicaţii precise, fiind recomandată pacienţilor care au o greutate stabilă. Liposuctia nu este o metodă de slăbire şi nu înlocuieşte un regim alimentar corect, dar poate îndepărta depozitele adipoase care persistă în ciuda unui regim de slăbire, care a readus deja pacientul la parametrii ponderali normali.

Se îndepărtează astfel numai surplusul de ţesut gras, tegumentul rămânând practic nemodificat. În cadrul Clinicii ”SANCOS” sunt utilizate tehnicile de liposuctie tumescentă şi laser.

Lipoasuctia laser - este una dintre cele mai recente inovaţii din chirurgia estetică, având la baza principiul distrugerii peretelui adipocitelor (celulele grăsoase) cu ajutorul fascicolului laser, într-o manieră atraumatica pentru ţesuturi. Se obţine astfel o masă lichidă de material grăsos, care poate fi extrasă prin aspiraţie în funcţie de cantitatea acesteia. Tehnică se realizează în anestezie loco-regională, complicaţiile post-interventionale sunt minime iar timpul de recuperare este scurt.

Liposuctia tumescentă - este astăzi cea mai utilizată tehnică de liposucţie. Este printre cele mai sigure tehnici iar practicarea pe scară largă a permis perfecţionarea procedurii şi adaptarea ei la diferitele zone ale corpului cu specificitatea lor. În tehnică tumescentă zona tratată este infuzată cu foarte multă soluţie salina conţinând epinefrină şi lidocaină. Lichidul injectat contribuie la o mai bună separare a straturilor de ţesut adipos. O canulă manevrată de medic desprinde grăsimea şi o înlătura prin aspirație. În tehnică tumescentă volumul de lichid injectat este de două până la de trei ori volumul ţesutului gras ce se doreşte a fi eliminat. În funcţie de numărul de zone de liposucţie abordate la o singură intervenţie şi de cantitatea de grăsime ce se doreşte a fi eliminată medicul poate decide folosirea anesteziei generale.

Liposuctia, indiferent de tehnică, este o intervenţie foarte eficientă şi sigură, iar mâinile unui chirurg talentat o transformă într-un ”instrument” extrem de performant în sculptatea unui corp de invidiat. Care tehnică din cele expuse mai sus şi în ce măsură este recomandată anume pentru cazul dumneavoastră puteţi află efectuînd o programare la un consult medical cu chirurgul plastician.

Galerie foto pînă şi după liposuctia

 

Servicii