фотоомоложение

Fotoîntinerire

Fotointinerirea IPL, reprezintă o tehnică ce foloseşte lumina intens pulsată (IPL) cu scopul de a conferi pielii un aspect mai tânăr şi de a reduce ridurile de la nivelul feţei, gâtului, decolteului şi mâinilor.

Fotoreintinerirea are efecte spectaculoase asupra pielii, dintre cele mai importante fiind:

  • tratamentul acneei, rozaceei şi cuperozei;
  • atenuarea petelor brune, a căror apariţie este în general determinată de expunerea la soare;
  • diminuarea vaselor roşii şi a celor dilatate;
  • îmbunătăţirea texturii pielii, acesta devenind mai elastică, mai tonică şi mai luminoasă;
  • ridurile devin mai puţin vizibile;

Aspectul pielii care care începe să îmbătrânească este legat în mare parte de efectele nefaste ale expunerii repetate la soare. Razele UV afectează compoziţia naturală a pielii şi mai ales colagenul şi elastina. Pielea îşi pierde densitatea, fermitatea şi elasticitatea.

În ultimul timp, semne ale bătrâneţii apar şi la persoane din ce în ce mai tinere, ele fiind determinate de expunerea la soare şi de poluare.
IPL este un element de baza în programul de reîntinerire facială. Ea se combină cu peelingul, microabraziunea, masajul facial şi alte metode, menite să confere pielii un aspect cât mai tânăr.

Pentru rezultate vizibile, sunt necesare mai multe şedinţe de fotointinerire, acestea având că scop stimularea progresivă a colagenului natural. Lumina traversează epiderma fără a o afecta şi creeză o căldură la nivelul dermei ce acţionează în trei direcţii importante pentru reîntinerirea cutanata: microvasele capilare, pigmenţii, fibroblasterelor – celule care au rolul de a fabrică un nou collagen natural.

Primele rezultate apar după câteva săptămâni, observându-se ameliorarea aspectului pielii. Efectul de reîntinerire este evident, iar pielea capătă o strălucire nouă. Petele roşii şi cele brune se depigmentează. Pielea capătă un aspect neted şi luminous, dar este de menţionat faptul că ridurile foarte adânci nu pot fi tratate prin această metodă, ameliorandu-se doar aspectul ridurilor fine. 
Rezultatele obinute prin tehnică de fotointinerire IPL sunt durabile în timp cu condiţia că pielea să fie bine îngrijită: hidratare, curăţare, protective UV. 

Atenţionări:
După prima şedinţa, pot apărea pete roşii care dispar după câteva ore. Petele brune pot deveni mai închise după o această prima şedinţa, efectul diparand după câteva zile. Există puţine riscuri privind acest tratament dacă personalul medical este instruit şi obişnuit cu utilizarea acestor aparate. Expunerea la soare între şedinţe trebuie evitată. O şedinţa durează între 30 şi 45 de minute şi sunt recomandate 3 şedinţe pe luna, iar apoi una la trei luni distranţă. O nouă şedinţa se va face o dată la şase sau 12 luni.

 

Servicii