лечение гиперпигментации кожи

Tratamentul petelor pigmentare

Pete cauzate de soare. Pete cauzate de vârstă. Pete pigmentare Toate au un aspect inestetic deranjant. Astăzi, specialiştii de la ”SANCOS” le pot transformă într-o amintire!

Din cauza expunerii la soare adeseori apar pete pigmentare pe faţă, decolteu, antebraţe sau podul palmelor. Petele pigmentare pot apărea de asemenea în cazul dereglărilor hormonale (în timpul maturizării, menopauzei, sarcinii, anticonceptiei), inflamatiilor pielii sau se pot intensifica cu vârstă. Petele pigmentare sunt rezultatul dereglărilor în procesul de producţie a melaninei şi pot apărea şi sub influenţă factorilor de reglare a funcţionarii celulelor epidermice.

Localizarea lor cea mai frecvenţa este la nivelul feţei, decolteului, spatelui, braţelor şi mâinilor, dar apar în unele situaţii şi la nivelul coapselor şi a gambelor. Vârstă are un loc important în apariţia petelor. Îmbătrânirea pielii şi neprotejarea ei de-a lungul anilor provoacă pigmentarea dosului mâinilor şi a fetei. 

Deşi 90% dintre persoane dezvoltă această afecţiune, doar două din zece persoane consultă un specialist care le-ar putea da sfaturi şi recomandă tratamente pentru îmbunătăţirea aspectul pielii.

Specialiştii de la ”SANCOS” va aştepta cu drag pentru determinarea tratamentului optim sau combinat cu utilizarea următoarelor metode:

  • Peelingul chimic înlătura celulele moarte de pe piele, impurităţile din pori, coşurile negre dar şi petele pigmentare. În acelaşi timp stimulează regenerarea pielii. Peelingul superficial elimină coloraturile minore ale pielii, în timp ce peelingul mediu sau cel în adâncime sunt eficiente pentru petele pronunţate.
  • Microdermabraziunea, o altă tehnică de exfoliere, ajută şi ea la ştergerea petelor pigmentare şi la obţinerea unui ten mai strălucitor şi mai catifelat. Pielea este practic supusă acţiunii unui spray cu cristale fine. Procedura nu este dureroasă şi rezultatele se văd după 24 de ore, când pielea se calmează.
  • Există şi tratament cu lumina intens pulsată (IPL) care este considerat mai eficient pentru eliminarea petelor pigmentare. Aceasta este o metodă mai precisă, la care se apelează de obicei pentru pigmentări mai profunde ale pielii. Cu ajutorul IPL, se îndepărtează mai multe straturi ale pielii pe zona pigmentată şi astfel petele se albesc. Bineînţeles, acest tratament doar elimina petele, nu le şi previne, de aceea este nevoie să îţi protejezi pielea de soare după efectuarea acestor proceduri, altfel petele reapar. Aceste terapii necesită uneori folosirea unor anestezice locale, pentru că pot fi dureroase. Pe de altă parte, trebuie să ştiţi că laserul la rândul sau poate provoca probleme de hiperpigmentare a pielii, mai ales când vorbim de tenul mai închis la culoare.

Recomandări:

  • Nu abandonaţi crema cu SPF 50+, oricare ar fi anotimpul şi condiţiile meteo.
  • Odată apărute, aceste pete pigmentare pot fi îndepărtate, însă, odată stimulat, melanocitul are…”memorie”. Deci, recidivă poate să fie destul de mare dacă nu folosiţi factor de protecţie solar.
  • Îndepărtarea lor nu se poate face într-o singură intervenţie, deoarece petele nu sunt superficiale, ci sunt destul de profunde! Avem nevoie de mai multe şedinţe, pentru a îndepărta strat cu strat din fiecare pată pigmentară!
  • Lăsate pe loc, netratate, petele pigmentare se fixează din ce în ce mai bine în piele, aşa că eliminarea lor va fi din ce în ce mai anevoioasă! Nu le lăsaţi să se “învechească”! Ele se vor extinde în suprafaţă şi.vor fi mult mai dificil de îndepărtat!

 

Servicii