пилинги

Peeling-uri

Peeling-ul chimic este o tehnică dermato-cosmetică folosită pentru împrospătarea aspectului pielii, din ce în ce mai des solicitată de către pacienţi, atât femei cât şi bărbaţi. Această metodă are un domeniu vast de aplicare, fiind în stare să reducă ridurile fine, petele care se datorează expunerii la soare sau leziunile cauzate de acnee. Pentru un rezultat cu eficienţă maximă, este necesară determinarea corectă a gradului de profunzime şi o perioada a anului bine aleasă, acest lucru fiind apreciat doar de un specialist în domeniu.

Peelingul chimic este o metodă dermato-cosmetică folosită cu scopul de a îndepărta celulele moarte de la suprafaţă pielii în vederea stimulării funcţiei celor din straturile profunde, astfel evidențiindu-se un efect de întinerire facial. În funcţie de particularităţile şi problemele tenului, după consultaţie şi la indicaţia specialistului, acesta se realizează prin mai multe grade de profunzime şi cu substanţe diferite.

Beneficiile peelingului chimic
Peelingul chimic soluţionează problema ridurilor fine de expresie de sub ochi şi din zona gurii, dar şi pe cele cauzate de expunerea excesivă la soare, îmbătrânire sau factori ereditari. În plus, se adresează tenurilor care suferă de acnee sau care au rămas cu cicatrici în urmă acestora, diminuează pistruii şi intensitatea petelor solare, dar şi a celor pigmentare.
Datorită spectrului larg de acţiune şi a efectelor scontate, este importantă alegerea perioadei în care se programează această intervenţie: perioadele de evitat sunt atât vara, cât şi iarnă, atunci când zăpadă reflectă razele UV. 

De la ce vârstă este indicat peelingul chimic? 
Dacă discutăm despre tratarea acneei, folosirea peeling-ului chimic poate să înceapă chiar de la vârstă de 18 ani şi chiar şi mai devreme, în jurul vârstei de 17 ani (intervenţia se realizează cu acordul părinţilor). Dacă discutăm despre peeling-ul chimic că modalitate de întreţinere şi eliminare a ridurilor fine este indicat să se opteze pentru această intervenţie începând cu vârstă de 30 de ani. 

Cărui tip de ten este recomandat? 
Nu există o indicaţie specifică în funcţie de tenul tratat ci mai degrabă de natură problemelor tratate şi aici intervin cele trei categorii de peeling: superficial, mediu, profund. În funcţie de gravitatea afecţiunii tratate sau de profunzimea ridurilor şi ţinând cont de vârstă se optează pentru una dintre cele trei proceduri. 

Există mai multe variante de peeling chimic, în funcţie de tipul de piele. 

Peelingul superficial 

Este indicat celor cu piele sensibilă, fiind cel mai blând tip de peeling, realizat în majoritatea cazurilor cu acizii diluaţi, alphahidroxici. Această variantă da rezultate în tratarea liniilor fine, a petelor de pigment, a cicatricilor cauzate de acnee şi a pielii uscate. 
Soluţia chimică aplicată pe faţă interacţionează cu straturile epidermei, eliminând componentele sale deteriorate prin decojire. Prin procesul de vindecare declanşat se formează un nou strat de piele şi se stimulează producerea de colagen şi elastina la nivelul dermei. 

Peelingul mediu 
Pentru semne mai profunde, precum cicatricile lăsate de acnee şi petele cafenii, se apelează la acizi proveniţi din fructe, care contribuie la o descuamare semnificativă a pielii, ce duce la reanoirea aceasteia în timp de 6 zile. 
După efectuarea procedurii există o senzaţie de fierbinţeala, motiv pentru care este indicat să nu se părăsească domiciliul timp de 48 de ore. Rezultatele se menţin pe o perioada de un an, după care poate fi reluat tratamentul. 

Peelingul profund 

În situaţia urmelor accentuate, precum cicatrici, riduri şi leziuni în profunzime este nevoie de o regenerare integrală. Metodă peeling-ului profund pătrunde în straturile profunde ale pielii, de aceea trebuie realizată exclusiv în săli chirurgicale, cu anestezie locală. 
Perioada de refacere implică minim 10 zile, timp în care este necesară purtarea unui bandaj pe faţă. Efectele acestei proceduri sunt similare unui lifting facial nechirurgical, datorită repoziționării noului ţesut dermal. 

Contraindicaţii peeling-ului chimic 
Peeling-ul chimic nu este recomandat în cazuri de: alergii specifice la substanţele chimice folosite, alergii specifice la anestezic, deoarece peelingul profund se realizează sub anestezie, insuficienţă renală/hepatică, boli sistemice decompensate, sarcină.

 

Servicii