“Copiii-sînt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea”
&nbsnbsp; John W.Whitehead
Din momentul nasterii , bebeluşii se bucura mai intîi de “Ora Magica”-prima ora de contact dintre mamică si făt ,iar apoi de fiecare minut de dragoste şi tandrete din partea parintilor,bunicilor…
Atingerea este principalul mijloc de comunicare cu bebelusul,de a intra in contact cu el, de a-l face sa se simta in siguranta si iubit.Masajul este o rutina ce aduce beneficii atit parintilor cit si copiilor-care au nevoie de mingiieri si confort fizic.
Orice copil are nevoie de o dezvoltare armonioasa , iar mişcarea face parte din educatia acestuia,şi aici vin formele terapeutice de joaca- Masajul şi Gimnastica Curativa.
Masajul şi Gimnastica Curativa reprezintă primii paşi spre socializare, cu o multitudine de efecte pozitive,si în plus un masaj calitativ e fara efecte adverse. Prin masaj-gimnastica,bebeluşii învaţă să se bucure din plin de noul mediu de viaţă.Graţie simţului tactil, bebeluşii primesc informatia de care au nevoie ca să se dezvolte mai frumos şi se întăreşte legatura dintre părinte şi copilaş , promovînd comunicarea intre aceştia.
Gimnastica şi masajul ajută la dezvoltarea armonioasă a acestuia, poate diagnostica si corecta eventualele deficienţe,prin folosirea unor tehnici, mişcări şi manevre care determina posturile si mişcările corecte ale bebeluşului.Masajul practicat cu regularitate îl ajută pe copil să doarmă,reglează pofta de mîncare şi stimulează digestia diminuînd şi înlăturînd colicile.Aceste forme terapeutice de joacă influienţează benefic copilul atît din punct de vedere psihic, cît şi motor.
Exerciţiile fizice, combinate cu masajul relaxează musculatura, stimulează circulaţia periferică şi terminaţiile nervoase, tonifică inima şi plămînii, precum şi ajută la eliminarea secreţiilor traheobronşice, mai ales în cazul infecţiilor căilor respiratorii.
In plus, masajul sau gimnastica efectuate in mod regulat ofera posibilitatea de a observa schimbarile care apar odata cu virsta copilului.Fara indoiala ca consultatia periodica a pediatrului si urmarea cu strictete a recomandarilor lui este necesra pentru dezvoltarea sanatoasa a copilasului.
Masajul bebelusilor percepe anumite beneficii si pentru parinti , dat fiind faptul ca astfel se intareste legatura dintre parinti.Cercetarile au aratat ca ca parintii simt o scadere a nivelului de stres in momentul in care isi maseaza bebelusii.
&nbnbsp; Această gimnastică-masaj poate fi efectuată deci si către mămica sau tăticul in anturajul casei,insă numai dupa ce aceştia au fost instruiţi în prealabil, de un profesionist calificat în domeniul masajului pentru copii.Dar este recomandat ca periodic aceste proceduri să se facă şi de un personal calificat, pentru ca aceştia să poată urmări dezvoltarea copilului, precum şi introducerea unor exerciţii noi cu grad de complexitate mai ridicat.
Acum pentru mămici, tătici şi pur si simplu pentru toată lumea interesată de acest domeniu,o veste buna:Clinica SANCOS organizează cursuri de masaj pediatric.
Prin efectuarea cursului se asigura Diploma de calificare, suport de curs, ore practice în cadrul cabinetului de masaj, aplicarea tehnicii de execuţie pe copii sau proprii bebeluşi.
Durata cursului este de 3 saptamini, costul – 1400 lei.
Înscrierea la cursuri începe de la data de 10.02.2014 .
Locurile sunt limitate şi se ocupă în ordinea înscrierilor.
Pentru mai multe informaţii contactaţi-ne la numărul de telefon 022 880 108 sau expediaţi-ne un email la adresa info@sancos.md
Dacă dorești să explorezi întreg potenţialul pielii corpului bebeluşului tău, să te instruiești sau să te perfecţionezi în arta masajului pediatric, poți frecventa cursul de instruire în tehnica de execuţie a masajului pentru copii, organizat de Clinica SANCOS. Pe îndelete, cu răbdare, atenţie şi mult profesionalism specialiștii noștri te vor învăţa cum să masezi fiecare parte a corpului copilului tău: faţă, membre superioare, burtică, membre inferioare și spate, inclusiv cum să le integrezi şi personalizezi într-un program adresat exclusiv puiului tău. Te vor învăţa ce manevre şi tehnici să faci şi pe care să le eviți.
Se spune ca “cel mai fierbinte termometru e inima unei mame care masoara dragostea copilului ei”, deci e momentul sa faceti inca un pas spre armonia fizica si spirituala a copilului Dvs., oferindu-I sansa de a avea o dinamica pozitiva si o imunitate pe masura asteptarilor.
Elena Cebotari,
Instructor de masaj pediatric